Pridávam recept na môj nový zákusok. Najdôležitejšou surovinou je v tomto recepte mak. Viem, že pre väčšinu ľudí nie je práve mak obľúbený ale aj napriek tomu je tento zákusok vynikajúci. Určite stojí za vyskúšanie a preto verím, že si ho obľúbite aj Vy.
Zoznam surovín
- 12 žĺtkov
- 280 g práškového cukru
- 280 g mletého maku
- 14 bielkov
Na náplň potrebujeme:
- 200 g masla
- 200 g práškového cukru
- 2 žĺtky
- 300 g mletého maku
- 300 ml mlieka
Postup
- Vo jednej miske vyšľaháme bielky a v druhej vyšľaháme žĺtky cukrom do peny.
- K žĺtkom pridáme mletý mak a premiešame. Do zmesi na záver zľahka primiešame sneh z bielkov.
- Hotové cesto vylejeme na 2 menšie a múkou vysypané plechy. Pečieme pri teplote 180 ℃ asi 30-40 minút.
- V hrnčeku uvaríme mlieko s mletým makom a necháme vychladnúť (zabáranie).
- Maslo vyšľaháme s cukrom do peny a postupne zašľaháme mak a žĺtky.
- Upečené cestá naplníme makovou plnkou a rez ozdobíme podľa fantázie.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára