6. apríla 2016

Makový rez


Pridávam recept na môj nový zákusok. Najdôležitejšou surovinou je v tomto recepte mak. Viem, že pre väčšinu ľudí nie je práve mak obľúbený ale aj napriek tomu je tento zákusok vynikajúci. Určite stojí za vyskúšanie a preto verím, že si ho obľúbite aj Vy.

Zoznam surovín

Na korpus potrebujeme:
  • 12 žĺtkov
  • 280 g práškového cukru
  • 280 g mletého maku
  • 14 bielkov 
Na náplň potrebujeme:
  • 200 g masla
  • 200 g práškového cukru
  • 2 žĺtky 
  • 300 g mletého maku
  • 300 ml mlieka 
Postup
  1. Vo jednej miske vyšľaháme bielky a v druhej vyšľaháme žĺtky cukrom do peny. 
  2. K žĺtkom pridáme mletý mak a premiešame. Do zmesi na záver zľahka primiešame sneh z bielkov. 
  3. Hotové cesto vylejeme na 2 menšie a múkou vysypané plechy. Pečieme pri teplote 180 ℃ asi 30-40 minút.
  4. V hrnčeku uvaríme mlieko s mletým makom a necháme vychladnúť (zabáranie). 
  5. Maslo vyšľaháme s cukrom do peny a postupne zašľaháme mak a žĺtky. 
  6. Upečené cestá naplníme makovou plnkou a rez ozdobíme podľa fantázie. 



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára