1. mája 2016

Orechová roláda


Prinášam Vám opäť nový recept, ktorý mám od mojej prababičky. Táto roláda sa hodí na každú príležitosť, vyskúšajte.

Zoznam surovín

Na cesto potrebujeme:
  • 5 vajec
  • 5 kopcových lyžíc práškového cukru
  • 3 lyžice vody
  • 3 lyžice polohrubej múky 
  • 2 lyžice hrubej múky 
  • 1/2 balíčka prášku do pečiva 
  • 3 lyžice mletých orechov
Na plnku potrebujeme:
  • 2 dcl mlieka
  • 1 vanilkový puding
  • 150 g masla
  • 120 g práškového cukru 
  • marhuľový džem
  • 2 banány 
Postup
  1. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, postupne pridáme cukor a žĺtky.
  2. Metličkou zľahka primiešame múky s práškovým cukrom, pridáme vodu a na záver orechy. 
  3. Hotové cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre pri teplote 180 stupňov asi 30 minút. 
  4. Horúce upečené cesto stočíme aj s papierom do rolády a necháme vychladnúť.
  5. Pripravíme si plnku a to tak, že uvaríme mlieko s pudingom a necháme vychladnúť. 
  6. V mise vymiešame maslo s cukrom a do zmesi zašľaháme pudingovú kašu.
  7. Vychladnuté cesto natrieme marhuľovým džemom a na to rozotrieme pripravenú plnku.
  8. Stočíme do rolády. (Ako ozdobu som do stredu uložila banán)
  9. Roládu ozdobíme podľa vlastnej predstavy.
@magdalena.cervenanska.maggieart


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára