12. júna 2016

Tvarohový koláč s jahodami


Lahodné, voňavé, sladké, šťavnaté, zdravé, také sú jahody! Tiež patríte medzi tých, čo každé leto netrpezlivo čakajú, kedy sa začnú červenať? Jahody patria medzi najobľúbenejšie ovocie, obsahujú minimum kalórií a zaženú chuť na sladké. Majú nezameniteľnú chuť, vôňu a spôsobov ich úpravy je naozaj mnoho. Vyskúšajte tento jednoduchý tvarohový koláč s jahodami! 

Zoznam surovín
  • 300 g celozrnných sušienok
  • 100 g masla
  • 1 PL škorice
  • 200 g jahôd
  • 500 g jemného tvarohu
  • kôra a šťava z 1 citróna 
  • 2 vajcia 
  • 2 PL škrobu
  • 2 PL hnedého cukru
  • 250 ml sladkej smotany 
  • 1 PL trstinového cukru
  • 2 plátky želatíny 
Postup:
  1. Sušienky so škoricou rozdrvíme a pridáme maslo.
  2. Hmotu natlačíme na dno tortovej formy alebo plech.
  3. Tvaroch, škrob, vajcia, smotanu, cukor, šťavu a kôru z citróna rozmixujeme na hladný krém.
  4. Zmes vylejeme na korpus a pečieme pri teplote 150 stupňov asi hodinu. 
  5. Jahody nakrájame na plátky a opražíme ich na cukre na panvici, aby pustili šťavu.
  6. Do jahôd pridáme 2 plátky namočenej želatíny a zmesou polejeme koláč.
  7. Vychladíme a podávame.
@magdalena.cervenanska.maggieart
@magdalena.cervenanska.maggieart



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára