Na prípravu môjho domáceho perníka Vám stačí 15 minút a jeden hrnček, pretože v recepte suroviny nevážim ale meriam podľa klasického hrnčeka. Cesto je ľahké a veľmi chutné. Vyskúšajte !
Zoznam surovín
- 1 hrnček polohrubej múky
- 1 hrnček hladkej múky
- 1 hrnček cukru
- 1 hrnček mlieka
- 1/2 hrnčeka oleja
- 1/2 hrnčeka ľubovolného džemu
- 2 lyžice kakaa
- 2 vajíčka
- 1 balíček prášku do perníka
Postup:
- Vo väčšej miske zmiešame hladkú a polohrubú múku, cukor, kakao, prášok do perníka.
- Do misy pridáme vajce, olej, mlieko a džem.
- Suroviny spolu dobre premiešame a vylejeme na plech, ktorý dobre vymastíme a vysypeme múkou.
- Perník pečieme pri teplote 200 stupňov asi 30 minút.
- Po upečení môžeme domáci perník poliať čokoládou, citrónovou polevou alebo ozdobiť podľa vlastných predstáv.
@magdalena.cervenanska.maggieart |
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára