10. júla 2016

Tiramisu


Tiramisu je dnes jedným z najobľúbenejších a najznámejších talianskych dezertov. Pochádza z Benátok. Týmto lahodným dezertom s jemnou chuťou kávy potešíte každú návštevu.

Zoznam surovín 
  • 1 veľké balenie dlhých piškót
  • studenú a silnú čiernu kávu 
  • 4 žĺtka
  • 4 lyžice práškového cukru
  • 2 lyžice mandľového likéru (Amaretto) 
  • 400 g Mascarpone 
  • 1 šľahačku 
  • 1 stužovač
  • kakao na posypanie 
Postup: 
  1. V miske vymiešame žĺtky, cukor a Amaretto. Do zmesi pridáme Mascarpone a premiešame. 
  2. Piškóty po jednom namáčame do studenej kávy a uložíme na spodok formy. 
  3. Na piškóty natrieme jednu vrstvu pripraveného krému. 
  4. Na krém znova poukladáme piškóty a natrieme vrstvu krému. 
  5. Postup zopakujeme ešte raz. (Posledná vrstva je krémová) 
  6. Zákusok necháme v chladničke vychladiť.
  7. Pred podávaním vyšľaháme šľahačku so stužovačom a natrieme na zákusok. 
  8. Na záver posypeme kakaom a podávame. 

@magdalena.cervenanska.maggieart


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára