21. júla 2016

Tvarohová torta s ovocím


Jednoduchá, pomerne rýchla tortička so sviežou chuťou tvarohu a ovocia je od začiatku prípravy do dvoch hodín na každom slávnostnom stole toho, kto vyskúša môj nový recept. V prípade, že nemáte čas na zdĺhavú prípravu zákuskov a máte plnú záhradu ovocia, táto torta je jednoznačne najlepšia voľba.

Zoznam surovín 

Na korpus potrebujeme:

  • 50 g polohrubej múky
  • 50 g kryštálového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 3 vajcia
  • 1/2 kypriaceho prášku do pečiva
  • 2 PL kakaa
  • šťavu z 1 citróna
  • štipku soli
Na plnku potrebujeme:
  • 200 g hrudkovitého tvarohu
  • 150 g jemného nízkotučného tvarohu 0,5 %
  • 200 ml kyslej smotany
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 PL práškového cukru
  • 1 balenie želatínového stužovača za studena 
  • šťavu z 1 citróna
Na ozdobenie potrebujeme:
  • ľubovolné ovocie
  • 2 balenia tortového želé
Postup
  1. Z bielkov, soli vyšľaháme tuhý sneh. Pridáme šťavu z citróna, kryštálový cukor, vanilkový cukor a premiešame.
  2. Po jednom pridávame žĺtky. 
  3. Na záver do zmesi opatrne primiešame múku s práškom do pečiva. 
  4. Cesto vylejeme do vymastenej alebo papierom na pečenie vyloženej formy. 
  5. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov asi 15 minút.
  6. Medzitým zmiešame všetky suroviny na plnku. Želatínový stužovač pripravíme podľa návodu a pridáme ku krému.
  7. Vychladnutý korpus rozrežeme na polovicu. Na spodné cesto natrieme polovicu tvarohovo-smotanovej zmesi.
  8. Na zmes položíme vrchnú časť korpusu a zvyšok krému natrieme na vrchný korpus. 
  9. Na tvarohovo-smotanovú zmes naukladáme ovocie.
  10. Tortové želé pripravíme podľa návodu a ovocie na torte zalejeme. 
  11. Tortu odložíme do chladničky a vyberáme tesne pred krájaním. 
@magdalena.cervenanska.maggieart





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára