Panna cotta je ľahký krém s príchuťou vanilky, ktorý pochádza z talianska. Pripomína puding alebo želé. Príprava vôbec netrvá dlho. Musím sa priznať, tento dezert som pripravovala s malou dušičkou ale podaril sa. Vyskúšajte ho aj Vy!
Zoznam surovín
- 250 ml smotany na šľahanie
- 100 ml mlieka
- 50 g cukru
- 1 vanilkový struk "Bourbon" Dr. Oetker
- ovocie na ozdobu (ja som použila broskyne)
- 6 plátkov čírej želatiny
- 3 plátky želatíny namočíme do studenej vody.
- V hrnci zmiešame polovicu smotany na šľahanie s mliekom, cukrom a vanilkovou dužinou.
- Zmes za stáleho miešania pomaly privedieme k varu a odstavíme bokom. (Je dôležité aby sa zmes nepripálila!)
- Ak je želatína "napučaná" je pripravená na použitie. Vytiahneme ju z vody, vyžmýkame a pridáme ju k uvarenej smotane.
- Zmes so želatínou premiešame. Akonáhle sa želatína rozpustí, zmes precedíme cez jemné sitko a necháme chladiť.
- Zbytok šľahačky vyšľaháme do polotuha a vareškou primiešame k pripravenej zmesi.
- Hmotu nalejeme do pripravených téglikov alebo formičiek a necháme ju asi 4 hodiny v chlade stuhnúť.
- Ak je dezert vychladený a stuhnutý, naukladáme naň ovocie. Posledné 3 plátky želatíny pripravíme podľa návodu na obale a ovocie želatínou zalejeme.
- Dezert uložíme opäť do chladu, aby nám želatína s ovocím stuhla.
- Pred podávaním ozdobíme podľa vlastnej predstavy.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára