7. februára 2017

Maslové Croissanty


Toto sú výborné maslové croissanty, ktoré som určite nepiekla prvý krát. Vyskúšajte ich aj Vy! 

Zoznam surovín
  • 250 g hladkej múky 
  • 2 žĺtky 
  • 80 g masla
  • 1 dcl vlažného mlieka + 1 lyžičku cukru 
  • 1/2 droždia 
  • 1 lyžičku soli
  • + 100 g masla 
  • 1 vajíčko + 2 lyžice mlieka na potretie 

Postup
  1. Z mlieka, lyžičky cukru a kvasníc pripravíme kvások. 
  2. K múke a žĺtkom pridáme kvások, ďalej 80 g masla a soľ. Zo surovín spracujeme klasické kysnuté cesto. 
  3. Bochník necháme vykysnúť na teplom mieste, ktorý neskôr rozvaľkáme na hrúbku 5 mm. Na cesto rovnomerne rozotrieme 100 g masla.
  4. Cesto poprekladáme cca 5-krát a dáme vychladiť na polhodinku do chladničky. 
  5. Cesto opäť rozvaľkáme a porozkrajujeme z neho trojuholníčky, ktoré zmotáme ako croissanty. 
  6. Croissanty uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme ich vajíčkom zmiešaným s mliekom a pečieme pri teplote 180 ℃ do zlatohneda. 
@magdalena.cervenanska.maggieart




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára