25. marca 2017

Škoricové osie hniezda


Sú vhodné na raňajky, desiatu alebo len tak ku káve. Hmm, tá škoricová vôňa a chuť je pre mňa neodolateľná! 😍 Mám ich veľmi rada. Pamätám si, že nie vždy sa mi v pekárni alebo v obchode ušli. Preto, odkedy mám tento skvelý recept, ich pripravujem len doma. Poznáte ich? Chutia aj Vám? 


 Zoznam surovín
  • 400 g polohrubej múky
  • 200 ml vlažného mlieka
  • 40 g cukru
  • 1/2 droždia 
  • 70 g masla
  • 1 vajce 
  • 2 lyžičky mletej škorice
  • štipku soli
Na náplň potrebujeme:
  • 100 g masla (rozpusteného)
  • 1 kopcovú lyžicu mletej škorice
  • 80 g práškového cukru
+ vajíčko na potretie 

Postup
  1. Z mlieka, cukru a kvasníc pripravíme kvások. 
  2. K múke pridáme kvások, ďalej vajce, maslo, škoricu a soľ. Zo surovín spracujeme klasické kysnuté cesto. 
  3. Bochník necháme vykysnúť na teplom miesto, ktorý neskôr rozvaľkáme na obdĺžnik.
  4. V miske zmiešame maslo, cukor a škoricu. Pripravenú náplň rovnomerne rozotrieme na cesto.
  5. Cesto stočíme ako roládu a ostrým nožom ju nakrájame na kolieska hrubé cca 2 cm.
  6. Kolieska uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie s väčšími medzerami, potrieme rozšľahaným vajíčkom a necháme ich na plechu ešte minimálne 20 minúť kysnúť. 
  7. (Kolieska môžeme posypať nasekanými orieškami) 
  8. Vložíme do rúry a pečieme pri teplote 220 ℃ asi 15 minút. 



    Žiadne komentáre:

    Zverejnenie komentára