28. apríla 2017

Gaštanové kolieska


Ak máte radi gaštanové pyré, tieto malé koláčiky si zamilujete! 

Zoznam surovín 

Na gaštanové kolieska potrebujeme:

  • 500 g hladkej múky 
  • 150 g práškového cukru
  • 350 g masla
  • 250 g gaštanového pyré
  • 3 PL rumu
  • 1 vanilkový cukor Dr. Oetker 
  • 1 vajíčko
Na gaštanový krém potrebujeme: 

  • 2 tyčinky ľadové gaštany originál 
  • 250 g gaštanového pyré
  • 200 g masla
  • 2 PL práškového cukru 
Postup
  1. Z múky, práškového a vanilkového cukru, masla, gaštanového pyré, rumu a žĺtka vypracujeme cesto, ktoré rozvaľkáme na hrúbku 2 mm a vykrojíme kolieska alebo rôzne tvary. Poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným bielkom a pečieme pri teplote 180 ℃ asi 12 minút. 
  2. (Pred pečením môžeme polovicu koliesok posypať cukrom alebo orieškami.) 
  3. Vo vodnom kúpeli rozpustíme tyčinky a odstavíme. Postupne pridáme gaštanové pyré, cukor, rum a dobre premiešame. 
  4. Vychladenú zmes vyšľaháme s maslom a kolieska naplníme.
@magdalena.cervenanska.maggieart


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára