Naozaj rýchla, jednoduchá a fantastická! Túto tortičku máme radi hlavne v lete, pretože je navyše osviežujúca. Vyskúšajte ju a nezabudnite mi napísať, či chutila aj Vám! 😊
Zoznam surovín
Na cesto potrebujeme:
Variant 1.
- 300 g polohrubej múky
- 200 g kryštálového cukru
- 3 vajcia
- 250 ml mlieka
- 250 ml oleja
- 1 kypriaci prášok do pečiva s vínnym kameňom Dr. Oetker (bezfosfátový)
- 1 vanilínový cukor Dr. Oetker
Variant 2.
- Piškótové variácie (svetlé) Dr. Oetker
- ⇓ stačí pridať len vodu, olej a vajce
Variant 3.
- Predpripravený korpus
Na náplň potrebujeme:
- Ananásový kompót - kúsky (hmotnosť cca 580 g)
- 500 ml smotany na šľahanie
- 1 CrémeOlé s vanilkovou príchuťou Dr. Oetker
- 1 Smeta-fix Dr. Oetker
Postup
- Variant 1.: Preosiatu múku zmiešame s kypriacim práškom, pridáme kryštálový a vanilínový cukor, vajcia, mlieko a olej. Ručne vymiešame hladké cesto, ktoré vylejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Korpus pečieme cca 25 minút pri 180℃. Po upečení necháme korpus na mriežke vychladnúť.
- Variant 2.: Piškótové variácie pripravíme podľa návodu na zadnej časti obalu. Po upečení necháme korpus na mriežke vychladnúť.
- Do väčšej uzatvárateľnej nádoby vylejeme ananásové kúsky (môžeme ich nakrájať na drobnejšie) aj so šťavou, šľahačku, pridáme CrémeOlé a Smeta-fix. Nádobu pevne uzavrieme a niekoľkokrát potrasieme. (cca 30 sekúnd)
- Nakoniec všetko dôkladne premiešame metličkou. Takto pripravenú náplň natrieme na upečený (Variant 1. resp. 2. ) alebo na predpripravený korpus (Variant 3.), tortu ozdobíme podľa vlastnej predstavy a necháme 2 hodiny stuhnúť v chladničke.
@magdalena.cervenanska.maggieart |
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára