Túto skvelú bábovku sme ako decká milovali, pretože je jemná a nadýchaná. Časom som ju vylepšila a tu je môj recept. Vyskúšajte ju aj Vy! 😊
Zoznam surovín
- 150 g preosiatej hladkej múky
- 150 g kryštálového cukru
- 3 vajíčka
- 0,75 dcl vlažnej vody
- 0,75 dcl oleja
- 1 balíček vanilkového cukru Dr. Oetker
- 1/2 balíčka prášku do pečiva s vínnym kameňom (bez fosfátov) Dr. Oetker
- pár klapiek prírodného extraktu Bourbon vanilka (Madagaskar) Dr. Oetker
- štipku soli
- 1 lyžicu kakaa
+ maslo resp. olej na vymastenie bábovkovej formy
+ strúhaný kokos na vysypanie bábovkovej formy
Postup
- Bielka rozšľaháme na najvyšších otáčkach so štipkou soli (cca 1 min), pridáme kryštálový + vanilkový cukor a vyšľaháme do tuha. Pridáme žĺtka, vanilkový extrakt a metličkou jemne premiešame.
- V miske zmiešame múku a prášok do pečiva. K zmesi pridáme olej, 1/2 múčnej zmesi a premiešame.
- Na záver pridáme vodu, zvyšok múčnej zmesi a opäť jemne premiešame.
- Bábovkovú formu dobre vymastíme a vysypeme strúhaným kokosom. Pripravené cesto rozdelíme na 2 časti. Prvú časť nalejeme do bábovkovej formy. Do druhej časti preosejeme kakao, premiešame a tiež vylejeme do formy.
- Bábovku pečieme cca 35 - 40 minút pri 180 ℃.
- Po upečení necháme vychladnúť, vyberieme z formy a môžeme posypať práškovým cukrom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára