29. júna 2017

Jemná bábovka


Túto skvelú bábovku sme ako decká milovali, pretože je jemná a nadýchaná. Časom som ju vylepšila a tu je môj recept. Vyskúšajte ju aj Vy! 😊

Zoznam surovín
  • 150 g preosiatej hladkej múky 
  • 150 g kryštálového cukru
  • 3 vajíčka
  • 0,75 dcl vlažnej vody
  • 0,75 dcl oleja 
  • 1 balíček vanilkového cukru Dr. Oetker
  • 1/2 balíčka prášku do pečiva s vínnym kameňom (bez fosfátov) Dr. Oetker 
  • pár klapiek prírodného extraktu Bourbon vanilka (Madagaskar) Dr. Oetker
  • štipku soli 
  • 1 lyžicu kakaa
+ maslo resp. olej na vymastenie bábovkovej formy
+ strúhaný kokos na vysypanie bábovkovej formy 

Postup
  1. Bielka rozšľaháme na najvyšších otáčkach so štipkou soli (cca 1 min), pridáme kryštálový + vanilkový cukor a vyšľaháme do tuha. Pridáme žĺtka, vanilkový extrakt a metličkou jemne premiešame. 
  2. V miske zmiešame múku a prášok do pečiva. K zmesi pridáme olej, 1/2 múčnej zmesi a premiešame. 
  3. Na záver pridáme vodu, zvyšok múčnej zmesi a opäť jemne premiešame.  
  4. Bábovkovú formu dobre vymastíme a vysypeme strúhaným kokosom. Pripravené cesto rozdelíme na 2 časti. Prvú časť nalejeme do bábovkovej formy. Do druhej časti preosejeme kakao, premiešame a tiež vylejeme do formy. 
  5. Bábovku pečieme cca 35 - 40 minút pri 180 ℃.
  6. Po upečení necháme vychladnúť, vyberieme z formy a môžeme posypať práškovým cukrom. 



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára