18. júla 2017

Marhuľovo-citrónový džem


Ak máte v záhrade marhule a neviete ako ich využiť, vyskúšajte si pripraviť tento domáci džem. Na chlebík s maslom alebo k lievancom je to výborná alternatíva na sladké raňajky. 

Zoznam surovín
  • 700 g očistených a odkôstkovaných marhúľ 
  • šťavu z 1 citróna
  • želírovací cukor so sladidlami získanými zo stévie Dr. Oetker
Postup
  1. Ovocie dáme do väčšieho hrnca. Rozmixujeme ponorným mixérom. Pridáme šťavu z citróna a želírovací cukor. 
  2. Za stáleho miešania zmes privedieme do varu a povaríme minimálne 5 minút. 
  3. (Po 5 minútach odoberieme na malý tanierik 1 lyžičku džemu, necháme vychladnúť. Ak je džem po vychladnutí riedky, povaríme ešte pár minút.)
  4. Hotový džem ihneď nalejeme do pripravených pohárov. Poháre uzavrieme viečkom a necháme otočené hore dnom do vychladnutia. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára