22. augusta 2017

Medový kremeš


Tramtararááá.. toto je medový kremeš v mojom podaní. Vyskúšajte ho a nebudete banovať. 😊

Zoznam surovín

Na medové pláty potrebujeme:
  • 400 g hladkej múky
  • 100 g práškového cukru
  • 2 vajcia
  • 1 PL rumu
  • 1 PL medu
  • 2 ČL sódy bikarbóny 
  • 50 g masla
Na krém potrebujeme:
  • 1 L mlieka
  • 3 balíčky premium zlatého klasu s prírodnou vanilkou Dr. Oetker
  • 2 balíčky vanilkového cukru Dr. Oetker
  • 250 g masla
  • 150 g práškového cukru
+ 500 ml šľahačkovej smotany 
+ 1 Smeta-Fix Dr. Oetker 
+ 2 balíčky vanilínového cukru Dr. Oetker
+ prášková cukor na posypanie 

Postup
  1. Všetky suroviny na medové pláty spracujeme na vláčne cesto, rozdelíme na 2 časti. Každú jednu rozvaľkáme a na opačnej strane plechu upečieme - 180 ℃ cca 8 minúť. 
  2. Mlieko zmiešame so zlatými klasmi, vanilkou a uvaríme hustú kašu. Maslo s cukrom vymiešame a postupne k tomu zašľaháme vychladnutú kašu.
  3. Šľahačku vyšľaháme so smetafixom a vanilínovým cukrom. 
  4. Pripravený krém rovnomerne rozotrieme na jeden medový plát. Naň natrieme vrstvu vyšľahanej šľahačky a na vrch dáme druhý plát cesta. 
  5. Koláč necháme odležať v chladničke do zmäknutia a pred podávaním posypeme preosiatym práškovým cukrom. 



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára