1. októbra 2017

Jablková torta


Sezóna jabĺk je v plnom prúde. Skúste ich využiť na takýto spôsob. 

Zoznam surovín

  • 500 g očistených jabĺk 
  • 1 dcl vody
  • 2 balíčky škoricového cukru Dr. Oetker
  • 1 ČL vanilkovej pasty Dr. Oetker 
  • 1 zlatý klas Dr. Oetker + 2 dcl vody
  • 1 balík guľatých piškót 
Postup
  1. Jabĺčka nastrúhame do stredného hrnca, pridáme škoricový cukor, 1 dcl vody, vanilkovú pastu a rozvaríme resp. uvaríme hustú kašu. 
  2. Zlatý klas rozmiešame v 2 dcl vody, pridáme k jabĺčkovej hmote a povaríme cca 2 minúty. 
  3. Takto pripravenú jablkovú náplň si rozdelíme na 3 časti. 
  4. Do tortovej formy s priemerom 22 cm naukladáme piškóty. Na piškóty rozotrieme náplň. Tento postup opakujeme 2 krát - posledná vrstva je jablková. 
  5. Tortičku dáme do chladu a necháme stuhnúť. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára