27. novembra 2017

Vanilkové rožky


Tradičné vanilkové rožky isto poznáte. Je to drobné, sladké a krehké pečivo, ktoré sa rozplýva na jazyku. Avšak, vyskúšajte môj nový recept a nezabudnite mi napísať, či chutili aj Vám. 😊 

Zoznam surovín
  • 250 g hladkej múky
  • 150 g studeného masla 
  • 100 g mletých vlašských orechov
  • 50 g práškového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru Dr. Oetker
  • 1 ČL vanilkovej pasty Dr. Oetker
+ práškový cukor na obaľovanie 
+ 1 balíček vanilínového cukru Dr. Oetker na obaľovanie

Postup
  1. Preosiatu hladkú múku, maslo pokrájané na kocky, cukor a vanilkovú pastu zmiešame. Na záver pridáme mleté orechy a vypracujeme hladké cesto. 
  2. Cesto zabalíme do potravinovej fólie a necháme približne 1 hodinu odstáť v chladničke. 
  3. Po hodinke z cesta tvarujeme malé rožteky, ktoré pečieme pri 180 ℃ približne 8 minút. 
  4. (Po vybratí z rúry sú rožky veľmi krehké a aj pri jemnom dotyku sa lámu. Je potrebné nechať ich vychladnúť.) 
  5. V miske zmiešame práškový a vanilínový cukor a vychladnuté rožky v tejto zmesi obaľujeme. 
@magdalena.cervenanska.maggieart

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára